"Ние, Гражданите" - плътно зад Башев: Историята е съшита с бели конци. Истината ще лъсне

Снимка: "Ние, Гражданите"

Коалиция "Ние, Гражданите" с позиция в подкрепа на лидера си в община Гърмен, Ахмед Башев

Коалиция "Ние, Гражданите" излезе с позиция в подкрепа на лидера си в община Гърмен, Ахмед Башев.

Както ИНФОМРЕЖА писа, Башев изненадващо бе задържан тази нощ при акция на полицията и жандармерията в село Рибново.

Самият главен прокурор Сотир Цацаров потвърди за ареста и обяви, че задържането му е за 24 часа по подозрение за купуване на гласове в полза на единия от кандидатите за кмет на община Гърмен.

"Осъждаме манипулаците на властимащите срещу нашия лидер в община Гърмен и не приемаме грубата намеса на репресивния апарат на държавата в изборния ден. Подозренията не са доказателства, както се оказва от изявлението на главния прокурор Сотир Цацаров за мотивите за ареста. Ако в България липсва правосъдие, то в европейските институции ще се заинтересуват от случая "Ахмед Башев", заявяват от Коалицията.

Ахмед Башев бе издигнат за кандидат-кмет на община Гърмен от Коалиция "Ние, Гражданите", но не успя да стигне до балотажа, на който сили днес мерят досегашният кмет Минка Капитанова от ПП "Български демократичен център" и кандидатът на ДПС - Феим Иса - досегашен кмет на село Рибново.

"Цялата история е съшита с бели конци. ДПС е впрегнала целия държавен апарат в спечелването на изборите в Гърмен, а Башев нарочно е отстранен, за да "не пречи". Задаваме два въпроса - какво прави на 27-и октомври /първи тур на изборите/ Делян Пеевски в Огняново и какво прави на 3-ти ноември /втори тур/ кметът на Белица, Радослав Ревански в населените места в община Гърмен? Дали и двата въпроса не са свързани с ареста на Башев? Истината ще лъсне", коментират още от Коалиция "Ние, Гражданите".

Утре Коалицията ще излезе с политическа декларация, в която ще представи своите аргументи и факти по случващите се процеси в държавата.

 

КОМЕНТАРИ

Санде19:37 - 03.11.2019
Огняновската кметица циганите я пратиха на балотаж.
Bbb18:57 - 03.11.2019
Пълна а анархия ,това го няма никъде.Който и да спечели пак ние ще си страдаме.Всичко е на гърба на народа е няма такава държава!!!
Ггг18:53 - 03.11.2019
Те хубаво раздават пари, ама и на огняновската кметица й духа.
Въпрос17:42 - 03.11.2019
Тези, които се страхуваха от Башев , сега се страхуват от Минка, а на следващите избори ще ги е страх и от Феим. Това са едни и същи хора и всички в общината ги знаем. Защо ли тези хора все се страхуват!?!?!?
Крумето17:33 - 03.11.2019
ДПС купуват най- много гласове. Вчера всички огняновски отрепки се точеха към долната махала където им плащаха да гласуват за ДПС и за огняновската кметица. Всички знаят къде и кои са дилърите. ... ама арестувани няма.
гнила работа17:32 - 03.11.2019
Всичко това, постановката със задържането на Башев, е с цел, ако изагубят да изфабрикуват някакви "доказателства за опорочаване на вота" и да касират изборите .ДПС- мафия!
Изет17:07 - 03.11.2019
И двамата раздават пари и целят да обърнат вота. Само, че не разбират, че това дразни хората. Вече не се гласува сляпо за партия,а за човек. А партия дпс са за кенефа.
iii16:53 - 03.11.2019
Kokaravata glavichka ot debren wa opravi darjavata bravo
Код за сигурност, въведете кода a2g