Нидал Алгафари представи книгите си пред гражданите на Белица

Снимки: НЧ “Георги Тодоров-1885“ - Белица

Известният режисьор, писател и политически анализатор, Нидал Алгафари, представи книгите си пред гражданите на Белица. Гостът впечатли присъстващите с увлекателното си сладкодумие при представяне на книгите си " Боже ,защо Господ лъже?", " Аллах, милост нямаш ли?" , "Любиш ли ти Бог си!" и последната " Орисани да избираме".

Авторът успя да грабне вниманието на публиката с умелото представяне на моменти от книгите си и изминалия нелек път на събраната от него информация, почиваща на дълбоко изследване на исторически факти и събития, които изпълниха присъстващите с вълнуващи емоции и желание да разтворят страниците на книгите му. 

А те - книгите, са художествени романи, които разказват основно за българските обичаи и традиции. За калушарството, нестинарството, Еньовден, Спасовден и още много български празници и обичаи. Авторът ни пренася в един различен свят, едновременно близък и далечен, познат и непознат. Следвайки героите и техните преживявания, всеки има възможност да се замисли за историята и любовта и да запомни основното му послание - "Да се опитаме да бъдем по-добри!".

Беличани останаха впечатлени и от родолюбивото чувство, с което творецът Нидал Алгафари разказваше за родителите си. Роденият от смесен брак на българка и сириец режисьор споделя, че е 150% българин, разказва за за децата и чаровната си съпруга Мадлен Алгафари – психотерапевт и писател.

В края на срещата Алгафари сподели пред всички, че се радва на отношението на беличани към него и благодари на кмета на община Белица, Радослав Ревански, и на заместниците му, които присъстваха на творческата вечер, и на читалището за възможността да представи произведенията си пред многобройните читатели на Белица.

Благодари на спомоществователя на книгите му, Пепа Павлова, чрез чиято помощ издава книгите си и има спокойствието да пише на воля и да се чувства независим като автор. Благодари на предците ни, че са ни оставили толкова много мъдрост която всеки може да открие в книгите му.

Книгите на Нидал Алгафари могат да се намерят в библиотеката при НЧ “Георги Тодоров-1885“ - Белица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK