Нидал Алгафари бе скъп гост на учениците от ПМГ „Яне Сандански“ - Гоце Делчев

Снимки: ПМГ-Гоце Делчев

Интересна и вдъхновяваща се оказа срещата на ученици от ПМГ „Яне Сандански“ - Гоце Делчев, с Нидал Алгафари. Актовата зала на гимназията едва побра ученици, учители и гости, които участваха с голямо любопитство.

Срещата започна с представянето на госта пред аудиторията като български режисьор, продуцент и съсценарист на предавания и филми, бивш изпълнителен директор на БНТ, както и автор на романи.

Писателят представи своята книга „Орисани да избираме!“ – четвърти и последен том от тетралогията. Освен това Нидал Алгафари сподели как е възникнала идеята и самото протичане на издаването на останалите три книги – „Боже, защо Господ лъже?“, „Аллах, милост нямаш ли?“ и „Любиш ли, ти Бог си!“.

Учениците от своя страна бяха подготвили въпроси към своя събеседник и потърсиха мнението му по различни теми от живота. Нидал им разказа интересни случки от своя личен и професионален живот и даде  ценни съвети на младите хора. Участниците в интересната среща  останаха силно развълнувани  и впечатлени и показаха, че нямат никакво желание тя да свърши.

На финал директорът Елка Божикова подари на госта на ПМГ „Яне Сандански“ специална картина – лично творчество на ученик, и алманах с ученически творби, което достави истинско удоволствие на интересния за цялата аудитория гост.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK