НФСБ и ВМРО се явяват заедно на изборите, отворени са и за други партии

Снимка: БГНЕС

Симеонов изтъкна, че ще работят с политически сили, които поставят държавните интереси пред тяснопартийните

НФСБ и ВМРО ще се явят заедно на парламентарните избори на 4 април. Това обяви на пресконференция в Бургас лидерът на НФСБ и съпредседател на "Обединени патриоти" Валери Симеонов.

По негови думи форматът на "патриотична" коалиция е успешен, като тя може да бъде разширена и с участието на други партии, които имат реални патриотични програми и идеологии.

Симеонов изтъкна, че ще работят с политически сили, които поставят държавните интереси пред тяснопартийните.

Запитан дали националистическото обединение ще се запази за вота през април, той заяви: "Дали ще бъдем заедно с ВМРО, засега - да".

Той обясни, че преди два дни е провел лидерски разговор с председателя на ВМРО Красимир Каракачанов и са се разбрали това да бъде коалицията, с която ще се явят на предстоящите избори. Коментарът му беше по повод публикации, според които е възможно ГЕРБ, СДС и "Обединени патриоти" да сформират предизборна коалиция.

Припомняме, последното проучване на "Галъп" сочи, че за предстоящия вот ВМРО и НФСБ получават подкрепа от 4,6%. Социологическата агенция отбелязва, че влияние ще окаже конкретната формула на явяване и тонът на кампанията. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK