Независимостта на българите в света на зависимостите

Снимка: pixabay.com

Честит празник!

Днес, повече от всяка друга година, повече от всеки друг изминал век, е трудно да се говори за независимост. Независимост на ума, средствата, чувствата, условията на живот.

В свят, в който постоянно споделяме и практикуваме, комуникацията, интеграцията, капитализацията и управлението на хора и ресурси, зависимостта е търсена, необходима и неизбежна.

Зависимостта от телефоните, компютрите, зависимостта от това човек да има друг до себе си, да бъде приет в обществото или в колектив, да бъде част от глобалното разпространение на пари, технологии и лична информация – споделена в пространството, за да „изкрещиш“ пред 7-милярдния свят „Аз съществувам!“.

Зависимостта е нещо погубващо за идентичността, когато се претапя пред крайните инстинкти на егоизъм, самодоволство и нарцисиъм, комплекс за желание за първенство…

Зависимостта обаче е положителна за обединението, за ролята на единия сред многото и зависимостта на неговия живот, за да съществува рода, нацията и света. Зависимостта във време на твърде независими помежду си студени хора, образува общество – будно, можещо, искащо и търсещо свобода. Защото независимост значи именно свобода на ума, която постига свободата на тялото, за да достигне до свободата на народа.

Между зависимостта и независимостта, между 45 години „които стигат“ и днешното време, което сякаш все по-малко „е наше“, намерете себе си, бъдете независими от ненужните вопли на зависимите от власт, пари и комплекси, защото и те за общество, но не качествено.

Бъдете качественият независим доколкото може човек, който днес е повече от утре, а утре е повече от днес. Колелото се върти и никой няма да премахне оковите в съзнанието на зависимостта, ако независимостта не бъде смела.

Постигнали независимост, нашите музей днес са все по-богати на снимки, и по-бедни на предмети – съхранени и запазени, но ние помним, знаем и предаваме, че Независимостта е извоювана заради нас, а дали ние ще продължим рода е въпрос на воля и смелост, защото системата не обича независимите, но независимите изграждат системата, за да ни има!

Честит Ден на Независимостта на Република България, уважаеми сънародници, нека бъдем зависими помежду си като братя и независими в умовете си като лъвове, защото гербът ни обедини под слънцето, огряло Родината ни!

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK