Кюстендилски музикант с опасност за живота след катастрофа

снимка: infomreja.bg

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Снощи към 19 ч. на връщане от репетиция с фолклорната група къв читалището в с. Жабокрът известният кюстенилски акордеонист Данчо Любенов е претърпял тежък пътен инцидент, в резултат на който е приет по спешност в "Пирогов" с опасност за живота. На кръстовището на улиците "Цар Освободител " и "Овощарска" в района на Ветеринарната лечебница извиканото от него такси се е сблъскало с друг лек автомобил след отнемане на предимство.

Данчо е един от малцината останали в Кюстенил акордеонисти, който поради богатия му репертоар е търсен за акомпаньор на много читалищни фолклорни формации. В събота той трябваше да придружава детска фолклорна група на фестивала в село Дрен, в близко време му предстояха още десетки участия. Само преди няколко дни той акомпанираше на десетки индивидуални изпълнители и няколко фолклорни формации на кюстендилския Празник на черешата.

Данчо свири без договор, срещу дребни хонорари от читалищата, тъй като щатът му към най-голямото читалище в общината  -"Братство", беше закрит. Инцидентът, при който е пострадал тежко, няма да може да бъзе таксуван като трудова злополука, макар да се е връщал от работа. Освен че се вълнуват за състоянието и живота му, многобройните партньори, с които работи, от сутринта си звънят, за да си предават новината и да се питат как ще се справят без него,докато трае със сигурност продължителното лечение, което му предстои. Всички се молят да има дни напред за богатия му репертоар и голямата му музикантска дарба.
 


коментари

Все още няма коментари!
Добави коментар
име:

спам проверка - въведете кода: msr

коментар:

архив