Невзети изпити и сексуален тормоз – в основата на убийството в Пловдив

Снимка: БГНЕС

42-годишен мъж е задържан и се разследва за убийството на доц. Стефан Нейков, открит в безпомощно състояние след побой около 22 ч. в Повдив снощи, съобщава БГНЕС.

Побоят е нанесен другаде, на един от изходите на Пловдив. Мотивът за нападението, според предварителното разследване, е отношението на преподавателя в аграрния университет към съпругата на задържания. Тя е 32-годишна и от 14 години се опитва да завърши университета.

За да й даде изпита, преподавателят е изисквал сексуални услуги, според предварителните информации. Побоят снощи е нанесен само от мъжа й с дървен кол.

Предстои тройна съдебно медицинска експертиза, но предварителните данни от аутопсията показват, че има няколко счупени ребра и други тежки травми, които навеждат на извода за мастна емболия.

След побоя съпрузите са го докарали и оставили на земята до колата му на бул. „Хр. Ботев“. Предстои повдигане на обвинение за предумишлено убийство. На извършителя ще бъде издадена прокурорска мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK