69 години навършва днес известният кюстендилски поет и белетрист Михаил Калдъръмов

Снимка: личен архив

69 години навършва на днешния 9. август известният кюстендилски поет и белетрист Михаил Калдъръмов.

Той е автор на стихосбирките “Поезия привечер”- 1987 г.; “Запалената свещ напомня” - 1992 г.; “Смъртоносен наркотик” – 1996 г.; Свободата на гладните”- 2001 г.; “Бездна”- 2007 г.; "Пресъхва ден, извира нощ" – 2010 г.

През 2011 г. издаде книгата „Почит към Майстора” с импресии върху 17 картини на Владимир Димитров – Майстора в чест на 130-годишнината от рождението на големия български художник.

В нея стиховете и импресиите са вдъхновени от творбите на великия живописец. Тази книга е единствена по рода си – поетичен поглед към света на големия художник.

През 2017 г. излезе книгата му за деца "Дракончето в мен".

Носител е на литературни награди и отличия от националните конкурси “България – древна и млада”, “Мелнишки вечери на поезията”, “Славейкови празници”, Трявна; Свищовски празници.

Всяко негово произведение удивлява със своята елегантност, словесна експресивност и емоционален заряд. Има многобройни публикации в централния литературен печат. Книгата му „Свободата на гладните” е изпратена по линия на Международния книгообмен в Националните библиотеки на Париж, Москва, Лондон, Страсбург и Чикаго.

Дълги години Михаил Калдъръмов беше ръководител на литературния клуб за млади таланти „Аз съм българче” в Кюстендил. Пенсионира се като ръководител на художествената галерия в града. И сега продължава да пише.

Честит рожден ден!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK