Хиляди неврокопчани посрещнаха Христовото Възкресение на площада, занесоха в домовете си благодатния огън

Хиляди миряни и гости на Гоце Делчев и тази година спазиха традицията и точно в полунощ излязоха на площада, за да чуят благата вест за възкресението на Исус Христос и да занесат в домовете си благодатния огън, който бе донесен от Божи гроб.

Всички църкви в града преливаха от богомолци, които с вяра и надежда посрещнаха Христовото Възкресение. Най много хора и тази година се събраха на централния площад в града, за да посрещнат благата вест, която съобщи пред множеството Неврокопският митрополит Серафим.

Малко преди полунощ цялата процесия от свещеници пристигна в бляскавите си празнични одежди на площада при засилена охрана, където бе донесен благодатният огън.

"Невероятна гледка и силно вълнение преживяхме в нощта на Възкресение Христово в Гоце Делчев. Видяхме хора със силна вяра и надежда да отнасят благодатния огън по домовете си, видяхме традиции, които неврокопчани ревностно пазят от стотици години и ги предават на поколенията. Може би затова енергията във вашия край е толкова положителна", коментираха туристи в полунощ на площада в града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK