Неврокопският митрополит благослови жителите на Струмяни, нарече ги „най-голямото богатство на общината“

Снимки: Община Струмяни

Негово високопреосвещенство Неврокопският Митрополит Серафим отслужи празничен водосвет и благослови жителите на Струмяни, наричайки ги „най-голямото богатство на общината".

Официални гости на празника на община Струмяни бяха заместник-областният управител Анна Бистричка, кметовете на Петрич и Симитли - Димитър Бръчков и Апостол Апостолов, както и градоначалниците на Берово, Пехчево, Василево и Карбинци от Република Македония, с които Община Струмяни си партнира по редица проекти. 

Кметът на Струмяни Емил Илиев приветства и поздрави жителите и гостите на общината за празника, като им пожела да бъдат преди всичко живи и здрави и да сбъдват мечтите си с дръзновение.

„С общи усилия можем да превърнем община Струмяни в още по-просперираща и по-красива, отколкото е в момента, имаме големи мечти - за благоустрояване и за по-добър живот. Продължаваме да се борим и да развиваме нашата община, гордеем се с нея, надяваме се всички нейни жители да бъдат щастливи и спокойни да работят, творят, отглеждат децата си и реализират мечтите си именно тук, в община Струмяни", заяви в словото си кметът Илиев. 

Празнуващата община получи десетки поздравителни адреси, сред които от президента Росен Плевнелиев, Народното събрание, Министерството на здравеопазването, земеделското ведомство, Държавната агенция за метереологичен и технически надзор, Сдружението на Югозападните общини, Синдиката на българските учители, ректора на ЮЗУ "Неофит Рилски" Борислав Юруков, кмета на Благоевград Атанас Камбитов и много други.

Всички се веселиха от сърце, наслаждавайки се на изпълненията на талантливите деца, самодейни групи и танцови ансамбли от общината. Специални гост-изпълнители на празника бяха Иван и Ивана Дякови, както и оркестър „Щуро Маке“ с участието на Ирина Паскалева. 

Въпреки дъжда, който заваля в съботната вечер, приятната празнична и емоционална атмосфера не се промени. Тя бе подсилена от феерична заря и няколко часа всички се потопиха в блясък и красиви ритми. 

Концертът, посветен на празника на община Струмяни - 7 април, бе предшестван от красива кулинарна изложба, разкриваща кулинарните традиции в региона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK