Неврокопският ансамбъл за народни песни и танци удостоен с наградата "Будител на годината 2011"

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

Деветото издание на учредената от патриотичната организация ВМРО през 2000-ната година награда „Будител на годината“, се състоя снощи на пищна церемония в Гоце Делчев. Тази година организатори бяха Община Гоце Делчев и партия ВМРО-НИЕ, а фаворит сред многото номинации стана Неврокопският ансамбъл за народни песни и танци. Заслужената награда връчиха кметът Владимир Москов и общинският председател на ВМРО-НИЕ Димитър Хардалиев.

Престижният приз бе присъден заради големия принос на самодейците и на Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци за духовното израстване на града и по случай 65-ия юбилей на формацията, който ще бъде отбелязан през месец декември.

Колективната награда и признанието на учредителите получиха ръководителят на оркестъра към ансамбъла Петър Карамфилов, музикантите и хореографите - Тодор Цветков и Петко Франгов.

Според водената в читалище „Просвета“ статистика, до момента ансамбълът има над 4 000 концерта в страната и чужбина, където с невероятните си музикални спектакли и изпълнения самодейците години наред прославят Гоце Делчев.

Сред носителите на приза „Будител на годината“ са още краеведът Иван Марков, дългогодишният емигрант в САЩ д-р Иван Гаджев, Никола Григоров, известен с тв предаванията “Сите българи заедно”, маестро Запрю Икономов, историкът Любен Димитров, учителският колектив на Природо-математическата гимназия “Яне Сандански”, танцова формация  „Неврокопчанки“ и нейният хореограф Костадин Гьоргов, както и председателят на читалище „Просвета“ Костадин Кобаков“.

 

КОМЕНТАРИ

Бръмбар18:39 - 30.11.2011
Будителке, спорът в никакъв случай не е дребен. Безкрайно уважавам хората от Ансамбъла, прекланям се пред тях и точно затова ме боли от принизяването на будителската дейност. Има си етикеция, която трябва да се спазва, за да няма опорочаване на стойностите.
Бръмбар18:37 - 30.11.2011
Кусурът се натрапва в очите, без да го търсиш. Лошото е, че вместо да се приеме конструктивната критика и да се мисли повече при организацията на подобни събития, всичко се приема като заяждане, "дървена философия" и т.н. С 200 лв. става чудесен коктейл и извън заведението. Въпросът е, че никой не иска да се замисли и да обърне внимание на детайлите, на тяхното значение. Награждават се будители от заспали хора. Ако "хората си знаят работата" по този начин, тежко на града ни.
будителка18:31 - 30.11.2011
Моля ви, не опорочавайте нещата с дребнави спорове.
ей дървени философи колкото щеш14:19 - 30.11.2011
Ами нали само след дни престои отбелязване на 65 годишнината от създаването на ансамбъла големият концерт ще е тогава а и снощи нали пяха най- добрите певици на ансамбъла . Попитай и разбери колко струва отоплението на голямата зала в домът на културата и направи сравнение кое е по рентабилно в случая коктейл за 200 лева или отопление за 1 200 лева . Мисли и ти не налагай на всяка цена мнение , хората си знаят работата пък ако го можеш по добре кандидатирай се за кмет следващият мандат след като не намери сили да го направиш на тези избори . Било в заведение та традицията била опорочена . Търсиш под вола теле ама няма това е проблема . Каквото и да се направи от общината такива като тебе все ще намират косури .

FACEBOOK