Неврокопският ансамбъл участва в карнавала в гръцкото село Хористи

снимка: Община Гоце Делчев

Неврокопският ансамбъл за народни песни и танци за поредна година ще е част от пищния карнавален празник в гръцкото село Хористи. Празникът в Хористи ще се проведе в неделя, 15-и февруари. Той е посветен на началото на Великденските пости и се провежда от много години.

Поредното гостуване на Неврокопския ансамбъл на празниците в гръцката община Драма е част от програмата за съвместното сътрудничество между общините Гоце Делчеви Драма и е организирано със съдействието на кметовете между двете общини.

Само преди дни новият кмет на Драма Христодулос Мамсакос и кметовете на Като Неврокопи - Василиос Янопулос, и на Просочани - Ангелос Лисалис, участваха в зимния фестивал на виното в гоцеделчевското село Делчево.

Градоначалникът на Драма Христодулос Мамсакос посети за първи път след избирането му община Гоце Делчев и остана възхитен от традицията в Делчево, управата и даденостите на общината като цяло.

Мамсакос бе категоричен, че и той, както и предшествениците му, ще продължи утвърденото през годините съвместно и добро сътрудничество с община Гоце Делчев и кмета Владимир Москов.

 

Кметът Владимир Москов и колегата му от Драма Христодулос Мамсакос зарязаха лозята край село Делчево, снимка: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK