„Неврокопчанки“ участват в Международния фестивал на цитрусовите плодове в Мерсин

Краси Терзиева, снимки: infomreja.bg

Танцова формация „Неврокопчанки” с художествен ръководител Костадин Гьоргов замина днес за далечния турски град Мерсин, където ще участва в Международния фестивал на цитрусовите плодове. Това е втората гоцеделчевска група, която ще се представи на форума.

В тазгодишната програма на фестивала в турския град ще вземат участие и фолклорни групи от Добринище и Перник, които ще представят културата и традициите на България.

Момичетата от Гоце Делчев ще танцуват на турска сцена най-добрите и ефектни хореографии на „Неврокопчанки“ – „Носталгия“ и „Калайджийки“.

Гоцеделчевските танцьорки и ръководителят им Костадин Гьоргов за втори път тази година ще участват във фестивал в Турция. В началото на годината те посетиха Истанбул и Анкара, където направиха фурор с представянето си и станаха любимци на публиката.

Танцова формация „Неврокопчанки“ е известна в региона и страната с много международни изяви и още повече отличия. Костадин Гьоргов бе номиниран тази година за Будител на годината.

 

КОМЕНТАРИ

Зоро11:29 - 16.11.2011
Що за кич за носиите им от първата снимка?!
AHMED TCHOLAKOV06:56 - 15.11.2011
Pozdravlyavam sardechno samodeitsite i organizatorite a sahto taka i onezi koito otrazyavat tezi prekrasni sabitiya i se nadyavame v nai blizko badeshte da ima podobni proyavi v Evropeiskata stolitsa i drugi mesta po sveta Moite uvajeniya ahmed tcholakov
AHMED TCHOLAKOV06:53 - 15.11.2011
POZDRAVLENIA
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK