Неврокопчанинът Димитър Саватинов влезе в Топ 3 на най-силните мъже в Америка

Димитър Саватинов с приятели, снимка: личен архив

Третият по сила мъж в Америка е българин и е Гоце Делчев, обявиха преди дни всички световни и български информационни агенции, след като неврокопчанинът Димитър Саватинов се класира на трето място в конкурса “Най-силният мъж на Америка”, мъкнейки скални късове по 300 килограма и големи чували, пълни с пясък . “Можеше да стане и първи, но беше с тежък грип и температура. Носът му беше запушен, а дишането е най-важното в спорта”, коментират приятелите на Саватинов от  Гоце Делчев, които отлично познават неговата сила още отпреди заминаването му за САЩ.

Дни след обявяването му за най-силния мъж на Америка, Димитър Саватинов кацна на родна земя и посвети няколкоседмичната си почивка на семейството и на приятелите си, с които не се е виждал от цели шест години.

Саватинов заминава за Америка като акробат в един от най-големите и престижни циркове, където работи и до момента, като едновременно се изявява на терена и сред най-силните мъже в света. Казва, че в Америка е създал свое семейство, съпругата му е американка и се надява да я доведе скоро да види България и да я запознае с роднините и приятелите си в Гоце Делчев.

Следващата цел на шампиона е да участва и да се класира в челната тройка и на предстоящия през март турнир на световното първенство. Майката на Димитър е рускиня. Семейството се премества да живее в България, когато той е на 2 години. От малък тренира борба и други силови спортове. Тежи 140 кг, с които вдига невероятни тежести. От  шест години Саватинов живее в САЩ и работи в циркова трупа. Там среща и съпругата си Кет, негова колежка. Във фитнеса изтласква с крака над 680 кг. През 2008 година  Димитър Саватинов печели състезание, при което дърпа с въжета 32-тонен  тир.
 

КОМЕНТАРИ

Zmeq20:04 - 06.12.2011
Zmeqq e nai golemiq
Zmeq20:48 - 24.11.2011
tozii v lqvo e moi vui4o i ne e skrit talant a e mnogo qk i oporit :)
Косе Босе09:54 - 23.11.2011
Кой го знае ли?! Това е работата на медиите - те да знаят и да съобщават на хората. Аз например знаех за него, доста преди BTV да разпространи новината, а не го познавам. Един регионален вестник преди време писа за Димитър. Колко му е да го набележиш като потенциална новина и да говориш със семейството му, ако направи нещо по-значимо, да ти се обадят, за да съобщиш?!
ха01:08 - 23.11.2011
егати и логигата на Косе Босе ами защото не е бил известен толкова . Кой го е знаел Митко Саватинов с какво се занимава в САЩ освен че е цирков акрубат . Да е жив и здрав да слави България. Той и в момента си е в Гоце Делчев заминава си утре сутринта .

FACEBOOK