Неврокопчани отново на бунт срещу правителството, отбелязаха 24 г. демокрация

снимки: infomreja.bg

Неголяма група жители на община Гоце Делчев се включи днес в поредния протестен митинг, който се проведе този път на пл. „Гоце Делчев“. В градинката и около площада обаче застанаха двойно повече хора. Те предпочетоха да останат встрани от протестиращите, но признаха, че подкрепят действията им и тези на протестиращите студенти в цялата страна.

Акцията на недоволство започна със звуците на българския химн. Това бе вторият по ред протестен митинг за изминалата седмица, на който по-смелите неврокопчани открито заявиха подкрепата си към „Ранобудните студенти“.

Тази сутрин от Гоце Делчев за протеста на „ранобудните“, обявен за 11 часа пред Софийския университет, са заминали с автобуси и леки автомобили повече от стотина души. След приключването на протеста на пл. „Гоце Делчев“ за митинг-концерта в столицата в 17 часа са тръгнали още десетина коли, коментираха информирани.

„Николай Добрев и президентът Росен Плевнелиев са двамата политически мъже, с които целият регион трябва да се гордее. Добрев, защото не допусна размирици и гражданска война, а държавният глава, защото ясно заяви, че по мутренски не може да се управлява държавата ни“, каза по случай емблематичната дата 10 ноември – падането на комунистическия режим, земеделският производител Иван Сабахлъков, който е сред организаторите на протеста в Гоце Делчев.

Сабахлъков за пореден път заяви, че въпрос на гражданска чест и достойнство е протестите на студентите да бъдат подкрепени масово, защото обществото им го дължи заради пропуска преди 23 години. „А щом студентите се надигнаха, значи нищо в нашата държава не е наред и наш дълг е да подкрепим децата си“, добави той.

Според него дългият 24-годишен преход не е довел до съществени промени в живота на обикновените българи. Той сподели опасенията си, че щом като правителството продължава да упорства и да не чува протестиращите от площада и улиците, може да се стигне до гражданска война.

„Как да не съм на този площад като по-цинично управление досега България не е имала“, заяви синият дисидент Ерол Муртазов. Той обоснова твърдението си с това, че държавата се управлява от невъзможна коалиция от комунисти и фашисти, мюсюлмани и възродители. Те се търпят единствено заради личната си облага, а не в името на просперитета на държавата, защото политиката им е коренно различна и противопоставяща едните с другите.Положението става нетърпимо, опасно и неконтролируемо и след като управляващите остават слепи и глухи за истанията на над 60 % от българите за "оставка", значи ножът трябва да бъде забит дълбоко в сърцето на това абсурдно управление", каза Ерол Муртазов.

"В града ни цари небивал страх, всеки ден се уволняват хора. Тези, които не протестират, означава, че са съгласни с безвластието и политическите скандали, които тресат държавата ни. Стига вече преход, стига вече манипулации", заяви своята позиция пред протестиращите дългогодишната учителка Мая Илиева.

От трибуната на протеста се чуха и упреци към управляващите за отказа им да изпълнят дори предизборните си обещания. "Щяха да махат плоския данък - отказаха се, щяха да осигурят хиляди работни места - произведоха още нови 40 000 безработни. С какво ще се похвалят - с това, че ще вдигат пенсиите с 3 лева, а детските надбавки с 5 лева", изказа възмущението си и бившият военен Иван Попов.

Най-колоритно бе словото на възрастна ромка, която обяви от трибуната, че вече е време християни, мюсюлмани, роми и хората от всички етноси да дадат категоричен отпор на разделението, което налагат политиците, и да се хванат за ръце, за да подредят заедно държавата си.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Браво23:36 - 24.04.2014
Цели 10 човека
Свилен18:59 - 10.11.2013
*******************
поправете си грешката18:40 - 10.11.2013
Николай Добрев, не Кирил.Става дума за връщането на мандата при Петър Стоянов след потрошока около и в парламента 1997 г. Ако не дочувате, поне мислете.
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK