Неврокопчани извисиха национални трибагреници от къщите си. Стотици гастарбайтери почетоха 3. март

Снимки: Личен архив

Стотици са и тази година жителите от Гоце Делчев и региона, които на днешния Национален празник - 3. март, извисиха българския трибагреник от къщи, балкони и блокове в знак на родолюбие, почит, патриотизъм и любов към Родината и историята.

По традиция в Гоцеделчевско не остана училище и детско заведение, в които не бяха проведени красиви тържества по случай празника, а гастарбайтери и живеещи по света жители от целия регион на днешния Национален празник осезамо напомниха, че са българи и носят в сърцата си Майка България, независимо в коя точка на Европа и света се намират и независимо от определено по-добрия им начин на живот и житейски статус.

Поздрави по случай 140 години от Освобождението на България и великата Шипченска епопея днес изобилстват в социалната мрежа от жители на четирите общини - Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча, живеещи в САЩ, Испания, Германия, Канада, Норвегия, Белгия и други, което е истински повод за гордост, че България е жива и българите и у нас и по света я носят достойно в сърцата си.

Честит празник!

 

КОМЕНТАРИ

AAA15:18 - 03.03.2018
Това е къщата на НАРКО ДИЛЪРА БОКЛУКА МАРИЯН ЯНЕВ
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK