В Първо ОУ – Гоце Делчев, усвояват международните теории и методи за позитивно образование

Снимки: Личен архив

Целта е укрепване на образователния процес

Според съвременната педагогическа мисъл, работата в училищата трябва да бъде насочена към създаване на позитивна образователна среда. Първото училище в област Благоевград, което през настоящата учебна година ще използва нови методи за постигане на тази цел, е Първо основно училище в Гоце Делчев.

Преди няколко дни от Барселона – Испания, се завърнаха три преподавателки в училището – Невена Гушкова, Марияна Рускова и Гергана Вълчева. Там те участваха в курса „Щастливи училища: позитивно образование за благополучие и развитие на жизнените умения“, който беше по проект „Динамика в процеса на образование, възпитание и социализация в иновативното училище“, програма „Еразъм +“.

Тренинг обучението с практическа насоченост се проведе в Europass Teacher Academy, с преподавател Марта Мандолини – специалист в областта на позитивната психология и арттерапията. Участниците в проекта се запознаха с основите на позитивната психология като предпоставка за създаване на позитивен учебен климат в класната стая. Обект на тяхното внимание бяха методите за постигане на положително емоционално състояние на учениците, което ще създаде мотивация за успехи в тяхната училищна дейност.

По време на практическото обучение преподавателките от Гоце Делчев споделиха знания,  умения и добри практики със свои колеги от Финландия, Литва и Латвия.

Както каза за ИНФОМРЕЖА Невена Гушкова – координатор на проекта, сега предстои квалификация на целия педагогически персонал в училището.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK