Таня Павлова смени Димитър Божилов в Управителния съвет на МС „М. Големинов“

Снимки: МС „М. Големинов“

Сдружението има вече 12-годишна богата на концертна дейност и творчески срещи история

Музикално сдружение „Марин Големинов“ откри новия си творчески сезон с концерт на квартет „Големинов“ и церемония по обявяване на носителя на Националната награда  на името на  М. Големинов за 2020 година в Художествената галерия „Вл. Димитров-Майстора“. Сдружението има вече 12-годишна богата на концертна дейност и творчески срещи история.

Първото десетилетие от биографията му е свързана с един от инициаторите за неговото създаване – Димитър Божилов, който е добре познат на кюстендилската музикална общественост със своя ентусиазъм и организационен размах. В навечерието на своята 80-годишнина той обяви, че е дошло времето да се оттегли от активната си работа в сдружението, за да се даде път на по-млади хора, които да продължат създадените традиции, и подаде заявление за освобождаването му от Управителния съвет.

На Общо събрание членовете на Музикално сдружение „Марин Големинов“ изразиха благодарността си към него за  дългогодишната му ползотворна дейност и избраха мястото му в новия Управителен съвет да бъде заето от Таня Павлова, която е един от най-активните членове на сдружението. Д. Божилов ще продължи членството си в сдружението като негов редови член.

 Таня Павлова е рехабилитатор по професия, дългогодишен хорист в черковния хор към храма „Свето Успение Богородично“ и негов диригент след оттеглянето на Малинка Хлебарова, която също беше член на сдружението. Със воя опит тя ще бъде един от консултантите при изграждането на детския православен хор в Кюстендил, с грижата за който се ангажира лично кметът Петър Паунов.

Новият член на Управителния съвет на сдружението, председател на което е маестро Райчо Христов, бе представен при откриването на новия концертен сезон. Третият член на  Управителния съвет е пианистът Павел Чавдаров. На тримата им предстоят срещи с ръководството на Община Кюстендил и на общинския отдел „Култура и духовно развитие“ за обсъждане на партньорството в новите инициативи и посоки в дейността на сдружението.

С нетърпение се очаква и пристигането от Франция на г-жа Виолет Вьорлер, която стана член на сдружението и заедно с председателя му Райчо Христов поде инициативата за създаването на кюстендилски детски православен хор.

Неочакваната ситуация с ковид пандемията отложи реализирането на идеята, но от Община Кюстендил вече  бе предоставено помещение за творческата работа с децата и сега само се очаква успокояването на обстановката, за да се постави началото на  конкретната работа с тях, съобщиха от Музикалното сдружение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK