Невиждана жестокост! Собственик преби кучето си до смърт, след което го захвърли в храстите

Снимка: Личен архив

Сигнал за убито куче във вилната зона на Кюстендил е постъпил в полицията вчера чрез тел. 112.

Дежурна полицейска група е извършила оглед на място. По случая е започнато досъдебно производство.

67-годишният собственик на кучето е задържан за 24 часа в ареста на РУ-Кюстендил.

Работата по случая продължава, уведомен е дежурен прокурор.

„Мая беше убита жестоко, смазана от бой и изхвърлена като купчина боклук в храстите от собственика си. Родила е ей така, вързана на 1 метър, оживели са само две от бебенцата й. След няколко дни щяхме да я махнем от дома на нейния убиец, но уви. Той отне живота й без да се замисли“, разказаха с възмущение представители от фондация "Помощ за животинките в беда".

Зверското убийство най-вероятно е станало преди около два дни в района на квартал „Герена“ в областния град.

Стенанията на Мая, която е била налагана с дървени пръти, са чути в целия квартал, но никой не се е притекъл на помощ на животното.

„Хората са по-жестоки от всяко едно куче, защото убиват беззащитните и безгласни животни без капка срам. Надяваме се извършителят на това зверско деяние да си получи заслуженото“, обявиха още от „Помощ за животинки в беда“, които ежедневно спасяват десетки животни от сигурна гибел.

Ще помогнат и този път на кученцата на Мая. Едното от тях все още е в двора на собственика им, другото обаче има неясна съдба.

Дано тя не е като тази на Мая...

 

КОМЕНТАРИ

Петко22:05 - 17.04.2019
Те на деца и жени не помагат та камо ли ня някое куче като завие.
Румяна Начева11:47 - 17.04.2019
Господин Шопов, познавам лично една от жените от т.н. от Вас ФОНДАЦИЙКА. Тази жена е загърбила личния си живот, за да помага на животинките. На мен лично ми е помагала два пъти, поемайки от мен намерени на улицата кученца, които впоследствие с нейна помощ бяха осиновени в Германия. Не слагайте етикет, без да познавате човека.
Лора Григорова21:10 - 16.04.2019
Уважаеми г-н Шопов, жий искала да Ви уведомя,че товане е "някаква фондацийка, която смуче пари". Това са хора,които истински милеят за животните и им помагат. Тези хора отделят от залъка си за да спасяват животинки, от нечовеците. Имах честта да се запозная с двете дами, които са посветили живота си на животните, нещо което аз и вие макар и да обичаме животните не сме го направили. Моля само да не опетнявате делото им без да сте запознат. А изроди живеят не в този квартал, те за жалост живеят навсякъде , те са сред нас. Изродът може да е вашият съсед, изродът може да е служителя в близкия магазин, изродът може да е се крие във ваш роднина...Докато майките пазят децата си от "бау бау" ,защото ще ги нарани изроди ще има навсякъде между нас. Изрод е всеки,който е способен да нарани по-беззащитно от него същество...
Георги Шопов13:17 - 16.04.2019
Просто нямам думи. Това хората сме някакви изроди. Убиваш, пребиваш, ограбваш, изтезаваш и след това се кефиш на направеното. Потресен съм. А разните фондацийки да не се месят за повече популярност, защото освен да смучат пари за друго не стават и не вършат. Животинките страдат, а лайняните " ЗА ЗАКРИЛА НА ЖИВОТНИТЕ" Ы съществуват само за да събират от където успеят парички. Да бъдете всички пребити като тази клета душичка!!!

FACEBOOK