Невероятно тържество по повод 3. март в Трето ОУ в Гоце Делчев

Снимки: Трето ОУ

Днес в Трето ОУ се проведе тържество по повод предстоящия Национален празник – 3. март.

Мероприятието се проведе във физкултурния салон на училището поради лошото време, но това не попречи на учениците от V – VII клас да излязат на училищния двор и да пуснат 100 балона с хелий в небето, в края на тържеството. Балоните бяха в цветовете на българския трибагреник.

Мероприятието започна с посрещане на училищното знаме.

Много емоции предизвикаха учениците от V "Б", VI "А", VI "Б" и VII "Б" клас, които рецитираха патриотични текстове, изпълнени със силни и запомнящи се български думи.

Ученичките от VI "Б" клас изпяха една народна българска песен по прекрасен и вълнуващ начин. Техен ръководител бе Живко Медарев – учител по музика.

Станимира Василева от IV "Б" клас рецитираше свое стихотворение пред учениците, учителите и родителите, което тя беше специално написала за повода.

Мариана Халачева – директор на училището, поздрави всички присъстващи за предстоящия празник с прекрасно слово, включващо неин рецитал на кратки откъси от незабравими стихотворения на великите Ботев и Вазов.

В края на събитието, всички учениците от V – VII клас, с огромна емоция и патриотичен дух, повториха няколко изречения, след ученичка от I "Б" клас, избрани специално за финал на тържеството.

В двора на училището, въпреки лошото време, всички ученици от прогимназиален етап пуснаха 100 балона в небето с думите: „Моя страна, моя България! Моя любов, моя България! Моя тъга, моя България! При теб ме връща вечно любовта!“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK