Вечният мюзикъл "I'm singing in the rain" гостува в Банско през януари

Снимки: Община Банско

На 11 и 12 януари 2019 г., от 18.00 ч. в Читалище „Н. Вапцаров“ – Банско, ще гостува мюзикълът „Да пееш под дъжда“.

Спектакълът по едноименния холивудсски филм, е премиерен за България, а в него звездно участие имат Орлин Горанов и Мариан Бачев.

Под режисурата на Борис Панкин, „Да пееш под дъжда“ оживява на българска сцена по мотиви от вечния филм на Метро Голдуин Майер. Представлението на Държавната опера-Варна, под диригентството на Страцимир Павлов, е едно романтично и носталгично дежа вю за ерата на нямото кино и разбира се, за любовта.

В главните роли на филмовата звезда Дон Локууд и неговият приятел Козмо Браун, който първо заплита, а после разплита сюжетната интрига, блестят Орлин Горанов и Мариан Бачев.

Изключително артистични са претендентките за сърцето на Дон Локууд - Сребрина Соколова и Лилия Илиева, в ролите съответно на филмовата му партньорка, капризната  Лина Ламонт и талантливата драматична актриса Кати Селдън, която в крайна сметка не само измества Лина от екрана, но спечелва и любовта на филмовия красавец.

И както във всеки филм, така и тук антуражът от режисьори, асистенти и прочие задължителен персонал, е впечатляващо голям. Никак не му е лесно на продуцента Ар Еф Симсън, в изпълнение на комичния актьор от Варненския театър Пламен Георгиев, нито пък на учителя по правоговор Кармайкъл, в чийто образ певецът Нейчо Петров – Реджи направо заслужава диплома за логопед.

Оперните, драматични и балетни артисти пеят, танцуват и присъстват толкова органично от началото до края на спектакъла, че е трудно да познаеш кой артист от кое сценично изкуство идва. Автори на хореографията са Боряна Сечанова и Мариана Крънчева, сценографията е дело на Иван Токаджиев, костюмите са на Анна-Мария Токаджиева, а за мултимедията се грижи „Бюро за пространствени решения“.

Държавната опера-Варна представя в Банско през март нейните най-нови балетни спектакли "Пепеляшка" на 21 март, 18:00 и "Лебедово езеро" на 22 март, 18:00, НЧ "Н. Вапцаров".

Резервации и продажба на билети:

Посетителският информационен център, тел.: 0749 88580 / 0888 251095.

НЧ "Н. Вапцаров“ – гр. Банско, тел.: 0882521052, 0885402424 (от 9 януари, на касата на читалището).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK