Първа копка на новата подпорна стена на река Глазне, нов мост и улица в Банско

Снимка: Infomreja.bg

С ритуал “първа копка” кметът на Банско - Георги Икономов, даде началото на строително-монтажните дейности за корекция и изграждане на подпорни стени на коритото на река Глазне в границите на града. 

Проектът е на стойност 731 000 лева. 554 600 лева от общата сума е осигурена от държавния бюджет с постановление от 2017 г., за което отправям сърдечна благодарност към правителството и премиера Бойко Борисов, каза Икономов.

Основната цел на дейностите е да се намали риска от наводнения в границите на града.

Това обаче не е всичко, а само началото на един по-мащабен проект за цялостно подобряване на градската инфраструктура в тази зона на Банско в няколко посоки:
- с корекцията на подпорните стени ще се освободи място за изграждането на улица, успоредна на ул. „Пирин” в посока на туристическата зона. Така ще пренасочим трафика по алтернативен маршрут и ще се облекчи движението в пиковите периоди.
- още тази година ще бъде монтиран красив пешеходен мост на мястото на този, който падна вследствие на обилните валежи през ноември 2016 г. 

Разработили сме проекти за облагородяване на терените от двете страни на речното корито, които ще бъдат обособени като паркови зони с площадки за игра и спорт.  Ще разделим предвидените градоустройствени подобрения на етапи и ще ги реализираме през следващите години. А сега пожелавам успех на изпълнителите от „ЕС ДЖИ 81” ЕООД, каза още градоначаникът.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK