Борисов в Израел: Всеки ден има минимум 5 самолета с туристи за България

Снимки: МС

Религията е изключително значима за всеки един от нас, но в също време най-важните неща са мирът, толерантността и разбирателството. Това заяви българският министър-председател Бойко Борисов по време на съвместно изявление с израелския му колега Бенямин Нетаняху.

В своето изказване премиерът Бойко Борисов заяви, че е успял да се види с много приятели в Израел и че трябва да се положат много усилия, за да се преборим за мозъка на хората, за това, което мислят. „Чрез интернет има много повече възможности, няма граници. Технологиите напреднаха, а в същото време виждате, че с едно хвърчило или дрон могат да се направят много и ужасни поразии“, допълни още Борисов. 

„Това, което правим заедно, е да насърчим едно проспериращо бъдеще, а не минало на насилие. Надявам се да се фокусираме върху темата как да се борим срещу злото“, каза Бенямин Нетаняху, министър-председател на Държавата Израел преди срещата си с премиера Борисов.

По отношение на двустранните връзки, министър-председателят Бойко Борисов изрази готовност до края на годината да се проведе смесеното междуправителствено заседание и отправи покана към министър-председателя на Държавата Израел да посети България. От своя страна Бенямин Нетаняху изтъкна, че има много теми за обсъждане между двете приятелски страни Израел и България.

Бойко Борисов сподели пред своя израелски колега, че по-късно през деня ще се срещне с близките на загиналите при атентата в Сарафово. „Този удар беше насочен срещу израелски граждани, но загинаха и българи и ни беше нанесена голяма щета, но тогава видяхме много ясно, че нашите служби за сигурност и вашите работиха като една“, сподели българският премиер.

По думите на Борисов доверието, което има с Бенямин Нетаняху, е от изключително значение, защото Израел играе ключова роля в развързване на сложния възел в Близкия Изток.

„Всеки ден има минимум 5 самолета с туристи за България и така както поех ангажимент, от януари ще заработи генерално почетно консулство на България в Йерусалим, което беше прието с решение на Министерския съвет през месец юни“, каза в заключение министър-председателят Бойко Борисов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK