В ареста са варненци, ограбвали автомобили

Снимка: Infomreja.bg

Те са криминално проявени

В резултат на съвместни полицейски действия на служители от отдел „Криминална полиция”, Районно управление – Несебър, и Пето Районно управление – Бургас, са задържани двама криминално проявени мъже от Варна / на възраст 22 и 52/, придвижващи се с лек автомобил „Ситроен Ксара Пикасо” с варненска регистрация.

 Автомобилът е спрян на входа на Обзор, като при извършеното претърсване в специално пригоден тайник, разположен под задната дясна броня, са намерени и иззети 13 метални заготовки тип „къртачи” за отключване на патрони на леки автомобили, както и парична сума в различни по номинал банкноти.

По цялата дължината на задната пластмасова броня е открита метална кука с дължина от 138 см и дървен клин с конусовидна форма.

В купето на автомобила са намерени гаечен ключ тип „звезда” и мобилен телефон.

Установено е, че двамата варненци са съпричастни към извършената на 3-ти август тази година около 11.40 часа кражба на сумата от 490 лв.,  60 евро и 20- левова банкнота от лимитирана серия, собственост на 43-годишен софиянец. Кражбата е осъществена от автомобила му „Тойота Авенсис”, спрян в района на лугата на Черноморски солници, като е използвано техническо средство за преодоляване на заключващия механизъм на предната лява врата на автомобила.

Варненците са задържани за срок до 24 часа.

Работата по случая продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK