Нерегламентирани сметища в Струмяни стават люлякови градини

снимка: infomreja.bg, архив

Всички нерегламентирани сметища в община Струмяни ще бъдат превърнати в люлякови градини. Това е поредната акция, посветена на опазването на земята, с която Община Струмяни се присъединява към иницативата на 12 май - „ Да изчистим България за един ден”.

След масовото пролетно почистване, в което се включиха стотици жители на общината, последвано от засаждането на улиците с дървета и „осиновяването” им от ученици и обществени организации, Община Струмяни организира акция по облагородяване на нерегламентираните сметища и превръщането им в люлякови градини.

"Много бихме искали да имаме и рози, но финансовото състояние на Общината и задълженията от над 3 милиона, които ни остави в наследство предишния екип, ни налагат скромни разходи и пестеливост", заяви кметът Емил Илиев. "За сметка на това, люлякови храсти растат в изобилие в общината и можем да се справим. Създаваме организация и условия Община Струмяни да стане чиста, зелена и приветлива - притегателна за жители и гости", допълни той.

В акцията на 12 май ще се включат клубове, неправителствени организации, фирми и жители на общината. Най-добре поддържаните улици ще бъдат наградени с посадъчен материал, съобщиха още от кметството в Струмяни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK