Условна присъда за подсъдим, разпространявал акцизни стоки без бандерол

Снимка: Infomreja.bg

Наложена му е и глоба в размер на 25 343,10 лева

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Кюстендил, и защитата на подсъдимия В.В., обвинен за извършени от него престъпни деяния – по чл. 234, ал. 1, чл. 354а, ал. 3, чл. 234 от НК.

В периода от 01.03.2018 г. до 31.01.2019 г., в района на община Земен, област Перник, в гр. Кюстендил и в района на община Кюстендил, В.В. разпространявал акцизни стоки без бандерол. Мъжът продал 2620 кутии цигари от различни търговски марки и 55 литра алкохол – гроздова ракия. Общата им стойност възлиза на 25343,10 лева.

В хода на разследването е било установено, че на 09.03.2019 г., в ползвана от него къща в село в община Кюстендил, и в лек автомобил, подсъдимият държал таблетки „Ривотрил клоназепам“, „Лексилиум бромазепам“, „Диазепам“, „Ксанакс алпразолам“. Въпросните медикаменти са класифицирани като наркотични вещества, за които той нямал разрешение нито за употреба, нито за продажба на територията на България.

Същия ден В.В. незаконно държал, в къщата и под навеса, акцизни стоки – алкохол и тютюневи изделия, с цел разпространение. Стойността им възлиза на 4047,01 лева. Освен това у него били открити предмети и технически съоръжения, предназначени за изграждане на съоръжение за производство на алкохол.

Подсъдимият В. се е признал за виновен за извършените от него деяния и се е съгласил да му бъде наложено едно общо наказание от три години „лишаване от свобода“ с петгодишен изпитателен срок. Наложена му е глоба в размер на 25 343,10 лева.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK