Непознати факти за морската храна

Снимка: Infomreja.bg

Няма съмнение, че рибата и морските деликатеси са жизненоважни за организма, благодарение на протеините и стимулиеащите мозъка и цялото тяло вещества, които съдържат. Яденето на морски дарове помага да се предотвратят около 54 000 смъртни случая от сърдечни заболявания и инсулт всяка година. Вижте още непознати факти за морските дарове и защо те трябва да присъстват в седмичното ви меню.

  • Всяка риба има различен вкус, качество и начин, по които да се приготвя.
  • Когато избирате морска храна се насочвайте към така наречените устойчиви деликатеси, , което означава, че са уловени или отглеждани по екологосъобразен начин.
  • Това, че някой риби са евтини не означава, че не са вкусни или с недобро качество. Костур и акула са достъпни, полезни и вкусни риби.
  • Скумрия, акула и риба меч съдържат живак, но в умерени количества на консумация не може да ви навреди.
  • Червените риби са едни от най-ценните в Персийския залив, както за търговците, така и за любителите на риболова, но поради години на прекомерен риболов сега има план за управление.
  • Месото от раци е с високо съдържание на витамин В12.
  • Средно в Европа се консумира по-малко от една порция морски дарове на седмица.
  • Можете да разберете дали рибата е прясна и готова за консумация, като я поставите в съд с вода. Ако рибата остане плаваща, това означава, че е била уловена наскоро и прясна за ядене.
  • Съществува традиция на индианците, която не позволява консумацията на черупчести мекотели през месеците, които съдържат буквата „р“.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK