Ненчев в Благоевград: Въоръжените ни сили се подготвят за дългосрочна мисия, осигурили сме им добри условия

Снимка: Infomreja.bg

Въоръжените ни сили се подготвят за дългосрочна мисия по българската граница, заяви министърът на отбраната Николай Ненчев на пресконференция в Благоевград.

Той увери, че се прави всичко възможно за осигуряване на добри условия за работата им, включително облекло, медицинско обслужване и фургони за дежурните. Увеличени са и парите за извънреден труд.

„Военнослужещите носят службата си на границата с много висока чест“, подчерта той и изтъкна, че се работи в тясно сътрудничество с органите, ангажирани в охраната на границата на съседните държави.

В Благоевград министър Ненчев проведе срещи с кмета Атанас Камбитов и с областния управител Бисер Михайлов по въпроси, свързани със сигурността в региона. 

„Няма да позволим незаконен трафик на хора", категоричен бе Ненчев. Той похвали българските служби, които според него се справят изключително добре с овладяването на бежанската вълна.

"Зад нашата граница има над 3 милиона бежанци, които търсят и използват всяка възможност да се придвижат на Запад. Успехът ни се дължи не само на разположения там личен състав и техника, но и на доброто ни сътрудничество с всички европейски служби", посочи министърът и допълни, че при нужда само за няколко часа може да изпрати до 2000 военнослужещи допълнително.

„Жителите на област Благоевград се чувстват защитени и имат осигурена добра охрана на границата, благодарение на служителите на „Гранична полиция“ и Българската армия“, заяви от своя страна и областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. Той подчерта доброто сътрудничество с военно формирование 26 400 в Благоевград в случаите, в които е необходимо оказване помощ на населението. 

В Благоевград военният министър съобщи, че утре с решение на Министерския съвет Община Благоевград ще получи 62 декара от бившите казарми в града, които са имот на Министерството на отбраната с отпаднала необходимост. 

По-рано през деня Николай Ненчев присъства на храмовия празник на 200-годишната църква „Свети Архангел Михаил“ в благоевградското село Лешко и подари на храма икона на Свети Георги.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK