Немски инженер, изгонен от хазяите си, опъна палатка в Благоевград и заживя в нея

снимки: БГНЕС

Немски електромеханик и специалист по шевни машини опъна палатка край река Бистрица и се затвори в нея, след като бе изгонен от всички квартири, където живял, предаде кореспондентът на БГНЕС.

54-годишният Хайнц Р. Л., роден в ГДР, с първи брак-българка, и незавършил ВМИ „Ленин”, сега Технически университет, от два дни спи на палатка край река Бистрица. Хайнц напускал всички квартири със скандал, последната дори опустошил, след което заживял в хотел.

Тъй като не му платили за положения труд в благоевградска шивашка фирма и нямало как да си плаща хотела, Хайнц се принудил да заживее в палатка. Снощи я опънал в градската градина, но полицаите го изгонили и му развалили „къщичката”.

„Българската полиция бие добре”, оплака се хер Хайнц. След това той събрал целия си багаж от няколко куфара, лични вещи, включително и кофа за тоалетна, купена от Хелзинки, и опънал палатката на паркинга срещу общежитията на АУБ. За да се топли в мразовиитите нощи, Хайнц си купил газова печка, извел комина навън, за да не се задуши.

Тъй като не се бе обръснал и взел сутрешния си тоалет, Ханц категорично отказа да се покаже извън палатката. Разговаряме през дупка на върха на палатката, легитимира се през нея, с охота приема „за интервюто” две цигари, след края на което поиска и кутията с останалите в нея папироси.

Хайнц пускал имейли за нерадостната си съдба до всички немски медии. От посолството в София му отказали помощ. „Как може жена да е канцлер на Велика Германия”, чудеше се Хайнц. Той е почитател на Бисмарк, когото дава като пример за политик, отворен към социалните проблеми на хората.

„Кажете на американски посланник г-н Уорлик за нерадостната съдба на един немски мошеник”, казва след края на интервюто си хер Хайнц. Той се опасяваше, че през нощта могат да го оберат, тъй като, по думите му, в палатката имал вещи за над 1 000 евро.

За целта се закани да заключи с верига куфара си за дървото, до което бе опънал палатката си. По думите му никак не е приятно през зимата да се живее на палатка, обяснява, че 3 години бил директор на шивашка фабрика в Украйна. Ханц е в България със статут на временно пребиваващ.

 

КОМЕНТАРИ

независим22:16 - 28.11.2011
Е на това се казва "изпаднал германец"!!!
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK