Немската клиника „Символ на любовта" в Гоце Делчев продължава досегашната си дейност, открива се и нова социална услуга

Снимка: Община Гоце Делчев

След проведена работна среща с кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, заместник-кмета Саид Иброш, председателя на Управителния съвет на Фондация „Символ на любовта" Йост Щалшмид, който е и ръководител на чуждестранна помощ към Съюза на свободните евангелски църкви в Германия, и Клаус Канвишер - член на Управителния съвет на фондацията, стана известно, че немската клиника в Гоце Делчев ще продължи досегашната си дейност.

По този начин се опровергават всички слухове, пуснати преди време в медиите, че клиниката преустановява дейността си и ще бъде продадена на местен богат лекар. По време на срещата е било обсъдено развитието на фондация „Символ на любовта“ и нейните дейности занапред. 

Представителите от немска страна са потвърдили, че ще продължат да развиват досегашните услуги, предлагани в клиниката „Символ на любовта“ в Гоце Делчев, а именно - медицинския център и мобилен хоспис. 

В момента заедно с ръководството на община Гоце Делчев се подготвя разкриването и на още една услуга в клиниката. Предвижда се да бъде обособен Център за социална рехабилитация и интеграция. 

Новата услуга ще се предоставя в партньорство с община Гоце Делчев като социална такава, предназначена за деца и възрастни с увреждания, съобщиха от пресцентъра на община Гоце Делчев. Услугата ще включва разнообразни консултативни, терапевтични и рехабилитационни дейности, насочени към създаване, поддържане и разширяване на социалните умения, както и обучение за водене на самостоятелен начин на живот. 

В рамките на работната среща е коментирана и работата на Дневния център за деца и възрастни с увреждания, като представителите на немската страна  са потвърдили, че ще продължат да го развиват и подкрепят.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK