Нелия Сиракова открива юбилейна изложба живопис в Кюстендил

Снимка: ХГ "Владимир Димитров - Майстора"

Нелия Сиракова подрежда за четвърти път Юбилейна изложба живопис, която се открива на 25 август 2016 г., от 18.00 ч., в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” - Кюстендил.

Казват, че художник е онзи, който не може да не рисува. Нелия Сиракова го доказва. Повече от половин век тя не спира да твори. Създала е над 400 картини – натюрморти, пейзажи, портрети, като непрестанно усъвършенства колоритните си хармонии. Интензивните цветове в творбите й създават жизнерадостно настроение. Нелия Сиракова неотклонно следва заръката на своя вуйчо – заслужилия художник Бенчо Обрешков: „Рисувай с душа и сърце”.

През 1986 г. получава награда „Златен медал” за участие в изложба на картини от Прегледи на художествената самодейност в София.

Нелия Сиракова е родена през 1936 г. в Карнобат. След обучението си в гимназията в родния си град завършва двугодишна театрална студия към Народния театър в София. През годините работи в областта на културата – като методист по театрална самодейност, началник отдел „Култура” и др. Участва във всички общи изложби в Кюстендил, организирани от Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора”, в две изложби на „Шипка” 6 в София, в две зонални изложби в Перник и Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK