Затвор за кюстендилец, откраднал дърва от село Дождевица

Снимка: Infomreja.bg

Пробация за кюстендилка, хваната с фалшив документ

Наказание „Пробация“, за срок от 2 години, постанови Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Мая Миленкова за обвиняемата Цветелина Б. от село Соволяно. Тя се признава за виновна, че в условията на продължаващо престъпление е съставила неистински частен документ - запис на заповед, представляващ ценна книга и го е употребила пред РС – Кюстендил, за да докаже че съществува задължение на Е. М., посочена в записа на заповед като издател, да й заплати сумата от 9 800 лв. и неистински частен документ – уведомление по чл. 99 от ЗЗД и го е употребила пред ЧСИ.

Наложената от съда пробационна мярка, включва задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 2 години, с периодичност 2 пъти седмично и задължителни срещи с пробационен служител за срок от 2 години.

Районен съд – Кюстендил, определи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, като призна за виновен и подсъдимия Манол К. /на 43 години, осъждан/, за това че на 22.11.2018 г. в с. Дождевица е отнел чужди движими вещи- букови дърва на стойност 150 лв. от владението на Община Кюстендил, с намерение противозаконно да ги присвои. Откраднатите вещи не са били под постоянен надзор, а извършване на деянието е използвал лек автомобил „Фолксваген“.

Кражбата е извършена в условията на опасен рецидив. Съдът, под председателството на съдия Мая Миленкова определи наказанието "Лишаване от свобода" за се изтърпи при първоначален режим на изтърпяване - "строг".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK