Нелегални цигари, укрити в двойни врати на микробус, откриха на Кулата

снимка: МВР

134 000 къса нелегални цигари, укрити в двойни врати на микробус, откриха на Кулата. Голямото количество контрабандни цигари е открито в рамките на проведени съвместни действия на гранични и митнически служители на ГКПП - Кулата, съобщиха от МВР.

През нощта на 21 срещу 22 август граничните полицаи спрели за проверка влизащ от Гърция микробус с българска регистрация, управляван от румънски шофьор. Направило им впечатление че микробусът е празен, усъмнили се и в обясненията на шофьора, че е карал стока за южната ни съседка и я е разтоварил там. 

При извършената щателна проверка и разглобяване на двойната врата, митническите служители открили в нея общо 134 000 къса цигари без бандерол. 2600 кутии /52 000 къса/ от задържаните тютюневи изделия са от марката Jin Ling, а другите 4100 кутии /82 000 къса/ са Marble.

Шофьорът и микробусът са задържани, образувано е дознание по описа на Митница Югозападна под наблюдението на Окръжна прокуратура Благоевград. Наложена му е 72-часова мярка за задържане.

Това е поредната за последния месец успешна съвместна операция на екипи на гранични полицаи и митнически служители по линия на противодействието на контрабандата на акцизни стоки на всички ГКПП – та в страната. На 17 август на ГКПП-Калотина  в хладилен камион с турска регистрация бяха открити 560 000 къса контрабандни цигари. От друг селектиран турски камион, превозващ по документи лепила, бяха иззети 569 760 къса цигари без бандерол.  На същия пункт бе засечен и хърватски камион, превозващ индустриални стоки, с 460 600 къса контрабандни цигари.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK