Нека красотата остане завинаги! Дадохме старт на изложбата "Вапцани яйца, цветни моми"

Снимка: Infomreja.bg

Красотата на четири цветя в полите на Пирина вече е запечатана завинаги!

Във Велики четвъртък два обектива и две сърца затуптяха заедно за каузата Великден да бъде пъстър и цветен тъй както банските моми.

Пред погледите на гости и приятели, в присъствието на кмета на град Банско – Георги Икономов, бе открита официално изложбата „Вапцани яйца – цветни моми“.

„Днес бихме искали да предизвикаме усмивки по вашите лица, които да останат и след изложбата. А тя, както обявихме, е съвместна и показва изключително професионалната и добра работа между един екип, които сформирахме спонтанно, но успешно с Георги Ангелов“, започна своето слово Александра Димитрова – репортер в ИНФОМРЕЖА, която бе част от фотопроекта.

Благодарение на всяко „Да“, изказано от кмета Икономов, Александра и Георги реализираха поредния проект, след тоталния успех, постигнат за каузата „Стари книги с нов живот за Скребатно“.

В навечерието на най-светлите пролетни християнски празници 80 фототворби съхраняват символите на Великден и предхождащата го Цветница.

Именно символична и традиционна, но пречупена през модерния поглед на два фотообектива, е фотосесията на 4 прекрасни бански цветя – Емилия, Мариета, Христина и Дани.

„Нашите модели позираха в продължение на два часа геройски и разцъфваха с красотата си пред емблемите на Банско – църквата и кулата, центъра и фонтаните, паметника на Паисий и Старинния квартал“, каза Александра.

Всеки град в Югозапада, и не само, се старае да направи празничните дни по-цветни и весели, Банско също е с една от най-красивите великденски украси. Но не навсякъде украсата може да бъде представена по нетрадиционен начин с традиционните носии, червено яйце и върбов венец. Така фотографите усетиха и представиха великденската атмосфера и днес я предадоха чрез красивите снимки.

Изложбата ще остане в посетителския център точно толкова дни, колкото е и броят на снимките, а след това те ще бъдат подарени на читалище „Никола Вапцаров“.

„Момичета ни заредиха с много енергия и ни дадоха сили да сътворим тази изложба, която има амбиции да стане традиционна и част от великденския календар на града и занапред с подкрепата на господин Икономов“.

Кметът от своя страна благодари за реализирания проект и подчерта значимостта от млади и дейни хора, които работят в името на добрите каузи.

Икономов благодари на децата, участвали в проекта, и заяви тяхната категорична значимост за съхраняването на духа и традициите в Банско.

Благодаря на Александра и Георги за тази изложба, вие сте абсолютно креативни, амбициозни, добронамерени и търсещи красивото млади хора. Точно такива на Банско ни трябват. Тук всички са такива, дори и тези малки дечица, които са на всеки празник в Банско, младежите зад мен също. Тази изложба е една съвсем различна и цветна идея, пожелавам ви да сте здрави и все така да реализирате начинанията си, благодаря ви.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK