Постоянен арест за 37-годишен, хванат с дрога в Бобошево

Снимка: Infomreja.bg

Срещу него е повдигнато още едно обвинение – противозаконно е пречил на органите на властта

РС – Дупница, взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” по отношение на Г. Б. Ф. /на 37 години/, по искане на РП – Дупница.  Г. Ф. е обвиняем по досъдебно производство на РУ на МВР гр. Дупница, за това че на 04.02.2020 г. в гр. Бобошево, без надлежно разрешително държи /в себе си/ високорисково наркотични вещества, а именно: амфетамин – 7, 46 грама, канабис – 8, 25 гр. и МДМА- 6, 35 грама – престъпление по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1, пр. 1 от НК, за което се предвижда наказание ,,лишаване от свобода“ от една до шест години и глоба от две хиляди до десет хиляди лева.

Срещу Г. Ф. е повдигнато и още едно обвинение, за това, че на 04.02.2020г. в гр. Бобошево, противозаконно е пречил на орган на властта – служители на РУ-Дупница, да изпълнят задълженията си по чл. 70, ал. 1, т. 1 от ЗМВР, като е избягал – престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание ,,лишаване от свобода“ до три години или ,,глоба“ от петстотин до две хиляди лева.

Съдът счита, че в случая са налице предпоставките на чл. 64, ал. 1, във вр. с чл. 63, ал. 2, т. 2 от НПК, като намира искането за вземане на мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” по отношение на обвиняемия, за основателно.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK