Неизвестен би, души и връзва баба с думите: „Къде са ти жълтиците?"

снимка: infomreja.bg

77-годишна жена е била жестоко малтретирана в собствения й дом от неизвестен мъж, който нахлул в къщата й с намерение да я ограби. Бабата била наръскана със спрей, пребита и вързана под леглото. Инцидентът станал днес по обяд в "Бачева махала" в симитлийското село Железница.

Вена Г. месела хляб, когато в къщата й нахлул неизвестен мъж. Непознатият стиснал нищо неподозиращата възрастна жена за гушата, обърнал лицето й към себе си и я напръскал със спрей, след което започнал да я удря с юмрук по главата.

След като я омаломощил, нападателят започнал да крещи на бабата, питайки я къде е скрила жълтиците, като през това време не спирал да я налага където свари. Баба Вена едва успяла да промълви, че в дома й няма никакви жълтици.

След като се уверил, че бабата наистина няма злато в къщата си, мъжът я пуснал, но й вързал ръцете и краката, проснал я на леглото в стаята, след което натикал тялото й под леглото.

Това обаче не му се сторило достатъчно, затова натрупал върху безпомощната жена черги, китеници, одеала, след което преровил и обърнал наопаки цялата къща, за да търси пари или злато, но като не намерил нищо, си тръгнал.

Близо час и половина възрастната жена се мъчила да се освободи сама, накрая все пак успяла да извади от примката едната си ръка, отхвърлила натрупаните върху нея завивки и закрещяла за помощ. На виковете й се отзовала съседка, която като видяла в какво положение е баба Вена, изпищяла.

Нея пък я чул спътникът на баба Вена - Герасим, който пасял кози по баира близо до къщата. Той се обадил на кмета на Железница Христо Стоянов, който от своя страна подал сигнал в полицията.

След инцидента петима полицаи разпитали баба Вена и съседката и извършили оглед в къщата за евентуални следи от нападателя.

Пострадалата баба с насинено от ударите лице е приета в късния следобед днес в Спешно-приемно отделение на МБАЛ. Направени са й рентгенови снимки и скенер на главата.

Възрастната жена е от Благоевград. Живяла е в старчески дом. Оттам я взел новият й спътник в живота - Герасим Б. от Горна Железница. Той се прибрал в родното си село от столицата, където дълги години работел като ватман.

Издирването на нападателя е поето от криминалистите на Второ РУП-Благоевград, към които е и полицейският участък в Симитли.

Бабата имала в джоба на дрехата си няколко лева, към които нападателят не проявил никакъв интерес, тъй като най-вероятно е действал по сигнал за скрито злато в дома на Герасим Б.

Работата по случая продължава.

 

КОМЕНТАРИ

?!?!?!?!22:58 - 13.12.2011
Нямам думи
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK