Неизготвени експертизи стопираха процеса срещу Братя Галеви

снимка: infomreja.bg, архив

Неизготвени експертизи по делото срещу Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, отложиха процеса за конфискация на имуществото им за месец април  2015 г.

Оказа се, че от общо назначените три експертизи само една е готова, а именно тази за цената на притежаваното от тях оръжие.

Въпреки това обаче тя не беше приета от съдията по делото Таня Костадинова, тъй като не бил спазен едноседмичният срок за постъпването й преди съдебното заседание.

По време на процеса бяха приети справки от Националната агенция за приходите, касаещи извършени ревизионни актове на дружества, собственост на Пламен Галев, Ангел Христов и техните съпруги.

За следващото заседание по делото, което ще се проведе на 29 април 2015 г., е призован като свидетел Николай Гигов, който е собственик на „Локомотив“ – София. Основният бизнес на Гигов е свързан с търговията на оръжие. Той е баща е на журналистката Ели Гигова, която участва и в реалити формата „ВИП БРАДЪР“ през тази година.

За следващото съдебно заседание се очаква да бъдат готови и назначените съдебно-технически експертизи.

Процесът срещу Братя Галеви тръгна по искане на  Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества.

Той е на обща стойност 4 250 189 лева и касае девет луксозни автомобила, недвижими имоти и дялове от фирми.

Пламен Галев и Ангел Христов са в неизвестност от 2012 година след влязла в сила присъда за организиране и ръководене на престъпна група.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK