Недоволна скиорка подала сигнала за "бедстващите" деца на Кулиното

Снимка: Infomreja.bg

Снегът е заварил децата на Кулиното. Това стана ясно от коментар пред ИНФОМРЕЖА на кмета на Разлог – Красимир Герчев, по случая с учениците, които са били на пистата.

Децата са били на „зелено училище“, учили са се да карат ски.

Сутринта се качили с микробуси до пистата и започнали занятия, но около обяд започнал силен снеговалеж. Покривката е около 50-60 см.

Техниката, която трябва да почисти трикилометровото трасе до главния път, е затруднена.

Служителите на пистата са помолили организатора на ски училището заедно с децата да изчакат в чайната, докато се разчисти пътът, а след това да започне безопасно извозване, тъй като и самите микробуси са със задно предаване.

„Тъй като броят на децата е голям, докато се организират, въпреки че трасето вече е било почистено, е минало технологично време. Те са извозени, но забавянето е заради усложнената ситуация“, обясни Герчев.

Причината за сигнала до 112 е жена, която не е част от групата. Тя искала да кара ски в пресния сняг, но това не ѝ било разрешено. Оттам насетне тя е подала сигнала за "бедстващи" деца.

Децата са обгрижени, не са останали да бедстват, увери градоначалникът на Разлог.

Пистата вероятно утре няма да работи заради обилния сняг и ще се обработва денонощно. Персоналът на чайната също е вече в града, информира кметът.

В Разлог няма сняг – а дъжд, с качването на надморската височина рязко се променя времето, което в подвело организаторите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK