Гено Увардов и Таня Димитрова спечелиха Купата на кмета в "Мечи крос 2017" - Белица

Снимки: Община Белица

"Мечи крос 2017" отново събра на едно място любителите на планинското бягане - едно традиционно събитие, заложено в програмата за развитие на община Белица за устойчив туризъм, за отговорен бизнес и зелени идеи. 

Състезанието е част от политиката на кмета на община Белица Радослав Ревански за стимулиране на активния начин на живот и спорта в планински и градски условия. 

Целта на „Мечи крос 2017” е да провокира повече хора да използват планинската среда по нов начин, възползвайки се от наличната инфраструктура, както и по-голямото предизвикателство за участниците - устойчивост в екосреда. 

Под мотото „Да спортуваме за здраве в ЕДЕН - Най-добра европейска дестинация - Белица”, за втора година се проведе Национален любителски крос по планинско бягане, под патронажа на кмета на община Белица. 

Във второто издание на мечия крос взеха участие повече от 110 любители на планинското бягане. На дистанция 12.7 км в категория мъже 1-во място завоюва Гено Увардов от Пловдив, последван от Димитър Маринов /Пловдив/ и Велизар Канарин /Стара Загора/.

При жените на 1-во място завърши Таня Димитрова от Пловдив, д-р Малина Вацкичева, която е преподаветел Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски”. Третото място взе Галя Чотова, също от Пловдив. 

На дистанция 4 км победител е Сабри Кьосов, второто място зае Салих Црънгалов и третото място остана за Селман Мельов, и тримата от Белица. 

Организаторите на събитието - Община Белица, Сружение с нестопанска цел „Пловдив бяга”, Фондация „Четири лапи” и Народно читалище „Георги Тодоров- 1885″, благодарят на всички участници в "Мечи крос - Белица - 2017" и ги очакват на третото издание на "Мечи крос-Белица-2018".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK