Кметът на община Белица Радослав Ревански: Честит 24-и май!

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

«…Върви народе възродени, към светла бъднина върви

 с книжовността, таз сила нова, ти чест и слава поднови....»

Думи, които всеки българин знае от момента на пристъпването на училищния праг за първи път. Думи, които често пъти изговаряме наизуст, без дори да се замислим за смисъла и гордостта, които носят.

24 май не е просто поредния официален празник - това е денят, в който всеки българин може с  гордост да каже, че е потомък на нация, заемаща стратегическо място в историята на Европа. 24 май е символ на достойнство, традиция и духовност.

Достойнство, защото на този ден честваме азбуката, която сме дали на света. Даваща самочувствие, образованост и културна независимост на "вси славяни".

 Традиция – най-дълго празнуваният ни празник в историята - вече повече от 200 години.

Духовност - празник не на политици и военни, а на културата и науката. На хората, градящи устоите на нацията, на хората, даващи ни идентичност, и на тези, които възпитават поколенията след нас.

Уважаеми дейци на българското образование, наука и култура,

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ, НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА!

Бих искал да поздравя всички вас – представителите на българската култура, наука, образование и изкуство. Всички, които са избрали словото, науката, баграта и музиката!

Да поздравя българските учители за това, че при всичките несгоди, при всичките проблеми продължават все така възрожденски да водят нашите деца към света на знанието!

 

РАДОСЛАВ РЕВАНСКИ

Кмет на община Белица

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK