Не откриха нарушения при проверката на Дома в Горско Косово

Снимка: бТВ

Прокуратурата оповести подробности

Възложената от Окръжна прокуратура–Велико Търново, комплексна проверка по повод сигнала на омбудсмана на Република България в Дома за възрастни хора с деменция в с. Горско Косово, общ. Сухиндол е приключена и резултатите от проверката са получени в Окръжна прокуратура - В. Търново.

Проверката е извършена от ОДМВР-В. Търново, РЗИ-В. Търново, ДСП-гр. Павликени и други контролни органи. ОДМВР-В. Търново и контролните органи не са установили нарушения, съобщиха от прокуратурата.

След запознаване с констатациите и анализ на установените факти и обстоятелства наблюдаващия прокурор ще се произнесе по същество със съответния прокурорски акт в законоустановения срок.

Припомняме, че разпоредена от социалната министърка Деница Сачева на Агенцията за социално подпомагане, препотвърди констатациите на омбудсмана за изключително лошите условия на живот в Дома за пълнолетни лица с деменция в с. Горско Косово. След направена проверка, на 2 януари т.г. националният обществен посредник сезира главния прокурор за изключително тежки условия в дома, нарушени човешки права, както и за високия процент на смъртност в него.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK