Съдят охранител, пребил пиян клиент в благоевградска дискотека

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районната прокуратура в Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М. С. за извършено от него престъпление по чл. 131, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият С. (на 25 години) работел като невъоръжен охранител в дискотека „Ъндърграунд" в Благоевград и през нощта на 29.04.2017 г. бил на работа.

По същото време в заведението бил един от честите му посетители – Г. Х., който танцувал и консумирал алкохол. Около 5 ч. сутринта той се отправил към изхода.

При изкачването на стълбите се спънал, загубил равновесие, при което блъснал с тяло М. С. Били разменени думи между двамата, Г. Х. се извинил и застанал на площадката, за да изчака приятеля си.

Случилото се ядосало обвиняемия, той блъснал Х., при което последният паднал по гръб. Намиращи се наоколо хора се опитали да го спрат, но не успели. Когато пострадалият се изправил, М. С. започнал да му нанася удари с юмруци в лицето.

Един от охранителите в заведението ги разтървал, след което пострадалият излязъл навън, но не след дълго се върнал. В този момент обвиняемият отново му нанесъл удар с юмрук в лицето.

Пострадалият бил закаран в Спешния център за оказване на медицинска помощ. В извършената в хода на досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза се посочва, че Г. Х. е получил травматични увреждания - оток и кръвонасядане в дясната и лявата слепоочна област на главата, на долния клепач на едното око, кръвоизлив на лявото око и от носа.

Обвиняемият М. С., в качеството си на длъжностно лице – охранител в заведение, съзнавал, че употребената физическа сила излиза от рамките на позволената над посетител на охраняваното от него заведение.

Предстои наказателното производство да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK