НЧ „Асклепион“ – Кюстендил, събира почитатели на поета Биньо Иванов на рождения му ден

Снимки: НЧ "Асклепион"

Литературното четене ще бъде на открито

Традиционното литературно четене на рождения ден на поета Биньо Иванов – 16 януари, и тази година ще бъде на открито – пред паметника му в парка край галерията. На мястото се събират приятели и близки на Биньо, почитатели на неговата поезия, както и колеги от последното му работно място – читалище „Братство“.

След това събитието, организатор на което е НЧ „Асклепион 1998“,  ще се пренесе в едно от гостоприемните за кюстендилската арт гилдия заведения на алеята, където поетичното четене ще продължи под мотото „На чаша вино за Биньо“.

Преустройството на пространството пред читалище „Братство“ на парка пред галерията наложи преместването на паметника на поета и някои промени в първоначалната му концепция.

Но освен, че бе поставен някак свенливо и почти незабележимо в зелените площ, той бе и неглижиран с поставянето на пейка и циментово кошче за отпадъци точно пред него.

Макар това градинско обзавеждане да е по проект с европейско финансиране, сигурно не е невъзможно да бъде направена корекция. Ако това не бъде извършено до честването на рождения ден на Биньо Иванов, участниците в събитието, които и преди година чрез медиите сигнализираха за ситуацията, ще внесат официален сигнал до Комисията по култура в Общинския съвет.

Литературното четене край паметника на поета ще започни в 17 ч., съобщи Виолета Атанасова, председател на НЧ „Асклепион 1998“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5