Назначиха Мария Георгиева за директор на НПГ ”Димитър Талев" в Г. Делчев

снимка: личен архив
Буквално преди минути началникът на Регионалния инспекторат в Благоевград Огнян Соколов връчи официално заповедта за назначение на поста директор на НПГ „ Димитър Талев" в Гоце Делчев на уволнената в навечерието на новата учебна година педагожка Мария Георгиева.
 
Георгиева е с над 18-годишен стаж в неврокопската гимназия и бе освободена от вече пенсионирания директора Благой Мигдин под  предлог – закриване на щата "Педагогически съветник". 
 
В НПГ тя се връща като директор след пенсионирането на директора Благой Мигдин, който от понеделник излиза в заслужена почивка след дългогодишното  си и успешно управление на  неврокопската гимназия.
 
Новият директор встъпва в длъжност на 17 ноември 2014 г. Мария Георгиева е с висше образование по специалността "Педагог-психолог", завършено в СУ С"в. Климент  Охридски".
 
Уволнението  на Мария Георгиева през септември тази година бе квалифицирано като политическо.
 

КОМЕНТАРИ

Мария Георгиева22:17 - 13.03.2015
Благодаря на всички които ме подкрепяте.Но успехът ми се дължи на моята дългогодишна и упорита работа.Все пак доста години лапах пишката на Бойко.Жалко за Мигдин и неговата лапах на времето за да ме назначи за педагожка но като остаря и не може да го вдигне горкия и се наложи да си намеря нова лубовна писалка.
Нов11:16 - 18.11.2014
Здравейте, публикацията, която вчера пуснах в никакъв случай не цели да дискредитира г-жа Мария Георгиева. Никога не съм бил толерантен към несменяемите директори, лавиращи около силната на деня партия. Хубаво е да се въведе дори мандатност на училищните директори - веднъж спечелил конкурса, да управлява съответно училище от един 5-годишен мандат. Така ще станат по-независими от политиците, вчасност това ще касае и г-жа Мария Георгиева след време, без да се заблуждаваме. Още веднъж ще повторя, че й желая успех в новото поприще и дори призовавам доста настървените по-горе блогъри да спрат с нападките към нея, нека й се даде нужния толеранс от време за да покаже управленските си способности. А г-жа Георгиева дано запази дълго лоялността си към ГЕРБ,наистина ще бъде достойно за уважение ако това изобщо е важно за нея! Успех!
до нов19:06 - 17.11.2014
Чудесна биографична справка за г-жа Георгиева,от която е видно, че е убеден демократ! Никога не е членувала в комунистическите структури.Никога не е била доносник на ДС.
Нов11:54 - 17.11.2014
Първо искам да отблележа, че нямам никакво лично отношение към директориския пост в НПГ "Димитър Талев" и персонално към г-жа Мария Георгиева. Надявам се, че ще успее да защити партийното доверие и да опровергаее с действията си като директор всички нападащия в момента по-горе блогъри, както се вика "по делата й ще я съдим". Силно се надявам обаче г-жа Георгиева само за да се хареса на новите си партийни ръководители, никога няма да "забрави" и прикрие от политическата си биография факта, че преди около 10 години членуваше в СДС. Ще споделя и още един неоспорим факт от далечната вече 2005 година в подкрепа на написаното по-горе - на парламентарните избори на 25 юни 2005 г. г-жа Георгиева беше представител на СДС в изборна комисия, съпругът й беше представител на ДСБ в изборна комисия, брат й беше представител на НДСВ в изборна комисия. За да бъде коректно е редно да се каже, че тогава все още ГЕРБ не съществуваше. Още веднъж желая успех на г-жа Мария Георгиева в качеството й на директор на НПГ "Димитър Талев".

FACEBOOK