Назначават четирима служители в Дома за стари хора в Гоце Делчев, който се открива до месец

Владимир Москов - кмет на Гоце Делчев, снимка: infomreja.bg

Само четирима служители ще бъдат назначени първоначално в Дома за стари хора в Гоце Делчев, чието откриване предстои в рамките на месец, съобщи кметът Владимир Москов. Той коментира, че новият персонал ще поеме целия обем дейности по предоставяне на услуги на обитателите и поддръжката на социалното заведение.

До момента само осем възрастни жители са заявили желание да бъдат настанени там.   За 11-те щата, които предстои да бъдат разкрити в дома, има вече подадени 70 молби, които ще се разглеждат в отдел „Социално подпомагане“.

За пълен пансион с пакет от вискоквалифицирани услуги – изхранване, хигиена, културни мероприятия и други дейности, обитателите ще заплащат 70 % от пенсиите си. Ветераните от войните ще ползват преференции и пребиваването им в дома ще струва месечно едва 30 % от пенсиите им.

Поддръжката на дома и обезпечаването на щатовете на персонала е държавна отговорност и се поема от Министерството на труда и социалната политика, поясни кметът Владимир Москов. Той съобщи още, че през този месец приключват строителните дейности по инфраструктурата на Бизнес зоната, която заедно с Дома за стари хора се намира на територията на бившето военно поделение в Гоце Делчев. Ангажимент на фирмата изпълнител „Софстрой“ е да асфалтира и ул. „Славянска“, както и да изгради тротоари и монтира осветление.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK