Русия пуска бомби с надпис "За Париж" срещу ИД в Сирия

Русия бомбардира цели на групировката "Ислямска държава" в Сирия с бомби, носещи надписа "За нашите" и "За Париж", показват данни на руското министерство на отбраната и кадри от руската телевизия, предаде Франс прес.

Запис, разпространен от руската телевизия, показва мъж, който изписва в черно "За нашите" и "За Париж" върху бомбите на руските самолети малко преди излитането им от базата, използвана от руските сили в Сирия.

Пилотите и техниците от въздушната база изпратиха послание на терористите по въздуха, коментира руското министерство на отбраната в Twitter.

"Руските въоръжени сили водят ответна въздушна кампания", посочи министерството в друга декларация и добави, че руската армия е започнала да координира действията си с френските сили.

Руският президент Владимир Путин обеща да накаже виновните за бомбения атентат, който причини катастрофата на руски пътнически самолет на 31 октомври в Египет. Загинаха всички 224 души на борда, повечето от които руски туристи. Отговорността за атентата беше поета от "Ислямска държава", припомня АФП. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK