Български гражданин е сред жертвите на терора в Париж

Снимка: Reuters

Български гражданин на 37 години е загинал при кървавите нападения в Париж, съобщи Нова ТВ. Близки на семейството потвърдиха трагичната вест. По-късно и от пресцентъра на българското външно министерство потвърдиха за загиналия.

Мъжът се казва Себастиен Проази и е с двойно гражданство - българско и френско. Той е бил в едно от атакуваните заведения.

Проази работел в Европейската комисия.

„Себастиан Проази е кум на моята дъщеря. От дълго време той работи във Франция, майка му е френска гражданка, няма баща", разказа пред Дарик адвокат Петър Величков, близък до семейството. Величков разказа, че Проази е бил убит в бар „Камбоджа", където отишъл с още двама приятели, за да се почерпят.

"Единият му приятел излиза навън, за да говори по телефона и тогава нахълтват двама с автоматите. Започват да стрелят. Едното момче е ранено, а Себастиан е убит на място. Не могат да му установят самоличността, защото са го вдигнали с линейката, а сакото му остава преметнато на стола вътре и там са му били личните документи", разказа още адвокат Петър Величков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK