6 100 лева събраха сатовчанци на благотворителния концерт за Ники

Снимки: Личен архив

В истински празник на село Сатовча се превърна днешният голям благотворителен концерт, който организираха местни ентусиасти с единствената цел да бъдат събрани средства за лечението на 5-годишния Ники.

Въпреки работния сезон почти цялото село излезе на площада в Сатовча да подкрепи благородната кауза, благодарение на която бе събрана не малката сума от 6 100 лева.

Веднага по дарителската сметка на детето бяха преведени 5 500 лева, а 600 лева бяха дадени на ръка на семейството за пътни и други разходи.  

Благотворителният концерт откри прекрасната млада изпълнителка Иляна Кръстева,  след нея микрофонът взе и певицата Марияна Манолева. Специално за благотворителната инициатива в Сатовча от Дубай пристигна и пловдивската млада цигуларка Таня Тингарова. На площада многобройната публика аплодира бурно и прекрасните изпълнения на Кинче Вълчева, Милко Бошнаков, на децата от 4. клас при СУ – Сатовча, които се представиха с модерен танц и Танцова формация „Сатовча“.

В концерта се включиха и две певици от групата за високо пеене към читалището в Сатовча. Бабата на Ники - Гинка Джалов,а със сълзи на очи и с треперещ глас благодари на организаторите за човещината и за организираната благородна инициатива благодарение, на която малкият Ники ще продължи лечението в истанбулската болница.

За озвучаването на събитието се погрижи студио „Джовани“, за невероятната музика - оркестър „Роял Бенд“ от град Благоевград.

Освен благотворителен базар, децата и гостите на Сатовча днес се радваха и на сръчни художници, които рисуваха красиви орнаменти по лицата на децата. За пореден път жителите на Сатовча и общината показаха, завидна благотворителност, човечност и състрадание.

Сатовчанци показаха още, че когато заедно са обединени в една кауза, могат да постигнат всичко.  

Днес на благотворителния концерт бе и малкият Ники с родителите си, които благодариха от сърце на многото дарители.

Както писа ИНФОМРЕЖА, за лечението и рехабилитациите на малкия чаровник Ники е необходима сумата от 24 000 евро. Поставената от лекарите диагноза на малчугана е детска церебрална парализа. Първият курс на лечението е преминал успешно през м. юли като детето се е справило отлично. В истанбулската болница са му взети и мерки за изработване на шини, цената за които е включена в общата сума за лечението.  Според специалистите обаче рехабилитациите на момченцето трябва да продължат една година без прекъсване в режим всеки месец по 12 дни с по 2 процедури на ден.  

Веднага след благотворителният концерт семейството заминава отново за Истамбул за да продължат лечението на Ники като се надяват на добри хора да преведат по сметката им още средства и месечните рехабилитации  на Ники да не се налагат да бъдат прекъсвани заради липса на пари.

Докторите от истанбулската болница дават големи надежди и гаранции, че детето след лечението  ще е много добре.  

 

КОМЕНТАРИ

Елена Трендафилова00:43 - 30.08.2018
До "Сатовча": За коментара на твойта дребна душица думите са излишни ... Не се крий зад името на Сатовча - ХОРАТА от Сатовча днес показаха какво е съпричастност - християни, помаци, турци, роми, но ЧОВЕЦИ. А ти си просто злобар.
Гинка Джалова22:54 - 29.08.2018
Никога до сега в моята хуманна професия като медицински фелдшер не съм делила хората на помаци,христяни или роми! Винаги с голяма любов съм помагала на всички които са имали нужда! Никога не съм отказала на никой дори и една манипулация без да съм изкала нещо в замяна!Благодаря на всички мои съселяни,които днес подадаха ръка на моя внук Ники за да може да проходи да тича и играе на воля с приятели!БЛАГОДАРЯ ВИ !
Д-р Мария Стамболиева22:15 - 29.08.2018
Глупак!Баба Гинче 28 години помага на хората от цялата община без оглед на етническата им принадлежност.Не могат да се изброят безсънните и нощи в полза на вашето здраве и благополучие.Сега тя инейното семейство има нужда от подкрепа.И едва ли им е до твоето.....сещай се сам.Дано Бог бъде милостив към теб.
Сатовча20:52 - 29.08.2018
Бабата Гина е такава националистка и толкова много мрази помаците,но сега се наложи да иска помощ и от тях.Затова не е хубаво човек да е толкова лош.Иначе на детето пожелавам успех от все сърце!

FACEBOOK