Великденско послание на кмета на община Кресна - Николай Георгиев

Великденско послание на кмета на община Кресна, Николай Георгиев

Уважаеми съграждани,
Уважаеми гости на община Кресна,

Христос Воскресе!

И както житеното зърно, което умира, за да даде нов живот и синът човешки погина в мъки за нашето спасение. И ето, всяка година с разпукването на пролетта ние Го славословим и се смиряваме пред него, защото, както казват евангелистите, не е далеч времето, когато Господ ще дойде при нас и ще Си устрои у нас вечеря.

"Нека се готвим!", продължават нашите мъдри праотци, "Да изхвърлим из сърцата си всичко, което е противно на Господа, да изчистим всяка прашинка със сърдечни въздишки, да измием всяко петно със сълзите на съкрушението, та, като влезе Господ у нас, да намери жилището на нашето сърце разтребено, изчистено и постлано."

Колко красиви са думите им и колко просто и разбираемо тяхното послание ! Ние, хората, сякаш изменихме на онова, което е въплатено у нас от века. Превърнахме се в роби на нашите вещи и желания. Загърбихме човешкото у себе си и се увълчихме един други. Така не може да продължаваме напред. Същността ни вече крещи за справедливост и мяра в делата ни, а пътят към бъдното изисква да потърсим корените на доброто и на нашата вяра в сърцата си.

И ето, сега стоя пред вас и ви отправям моето послание. Да бъдем хора, да си помагаме в нужда, да не загърбваме нещастието у съседите, защото когато дойде и у нас, няма да имаме подкрепа отникъде!

Да бъдем солидарни и съпричастни! Да бъдем единни в постигането на целите на нашата общност!

Да бъдем достойни за великите дела на нашите предци!

Светъл празник!

 

Николай Георгиев

Кмет на община Кресна

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK