XI ОУ „Христо Ботев“ и ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ са отличените с приза „Училище на годината 2019“

Снимки: Община Благоевград

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов връчи престижното отличие „Училище на годината 2019“ снощи в зала „Яворов“. Наградените учебни заведения тази година са две.

В първа възрастова група 1-7 клас XI ОУ „Христо Ботев“ получи престижната награда. Във втората категория от 7 до 12 клас наградата получи ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“.

По време на церемонията кметът д-р Камбитов изрази своето удовлетворение от работата на директорите, учителите и възпитанието на учениците.

Изключително ми е приятно да дам началото на шестото поредно издание на конкурса „Училище на годината“ в навечерието на един от най-светлите, най- хубавите, най-българските празници- 24 май. Шест години не са малко! Спомняте ли си първото издание на инициативата? Имаше едно недоверие, притеснение, имаше и сърдене кой е пръв, кой е взел награда, кой не е взел. Но виждате,че с годините, когато се работи в правилната посока, нещата се случват.

Най-радващото е, че успяхме да създадем една еуфория, атмосфера, в която виждам радост, очакване, напрежение, хъс и стремеж за победа, желание. Но водещото е друго,  че всички правят нещо общо, нещо заедно, в името на една идея, идеята на конкурса, която е всички да покажат нещо общо и в същото време да представят своята индивидуалност. Задачата на учениците беше да погледнат образованието от една друга гледна точка. И искам да Ви кажа, скъпи ученици, учете!

Дълбоко смятам, уверен съм, че доброто образование дава шанс и база, за да успее човек в живота. Тук е мястото да благодаря на учителите. Благодаря за всичко, което правите за нашите деца, за любовта, за грижите, за всеотдайността, за това,че ги приемате като свои деца. Великият Нелсън Мандела е казал, че образованието е най- мощното оръжие, което може да се използва, за да се промени светът. Вие им го давате. И аз съм сигурен, че с Вашите усилия, упорство, със знанията, които давате ще променят света към по-добро. Бъдете здрави!Честит празник!, каза кметът Камбитов в  приветственото си слово.

На церемонията присъстваха народният представител Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Михайлов, председателят на ОбС- Благоевград Радослав Тасков, общественият посредник на територията на община Благоевград доц. д-р Валентин Василев, заместник- кметовете Христина Шопова, Иво Николов, Зорница Кралева, инж. Емилия Тунева, учители, ученици, родители, общественици, граждани.

Бяха връчени награди още на Учител на годината в категория “Училища”, учител на годината в категория “Детски градини”, директор на годината в категория “Училища”, директор на годината в категория “Детски градини“, категория “Културни дейци”,категория „Детски ясли“.

Грамоти получиха и талантливите деца на Благоевград представили се отлично в международни и национални състезания. Община Благоевград бе подготвила грамоти за днешните посланици на науката, образованието и културата, които полагат изключителни грижи, за да съхранят народните традиции и  ценности, които поддържат духа и националната идентичност.

По традиция програмата започна с шествие на училищните знамена, което тръгна от Съдебна палата и пристигна в зала „Яворов“ за предаване на знамената. По време на програмата Биг Бенд- Благоевград изпълниха  химна на България и химна  на Кирил и Методий. Участие взеха и много деца, които излязоха на сцената и изпяха тематични песни.

Церемонията по връчване на наградите „Училище на годината“ се провежда за шеста поредна година в Благоевград и е част от тържествата по повод 24 май- Ден на българската просвета, култура и славянската писменост,и празник на Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK